luni, 24 septembrie 2018

Arabii se mută în România. Al Dahra, compania care a cumpărat cea mai mare fermă din România, are în plan noi achiziţii. Suma pusă pe masă: 500 mil. dolari

Arabii de la Al Dahra, o multinaţional din sectorul agroalimentar care a cumpărat vara acesta Agricost - cea mai mare fermă de cereale din România, vor investi încă 500 mil. dolari în agricultura României în următorii cinci ani, pe lângă ferma de 57.000 de hectare pe care tocmai au cumpărat-o.
„Al Dahra are în vedere achiziţionarea de teren agricol suplimentar în România şi va investi în modernizarea portofoliului existent de maşini şi tehnologii agricole. Obiectivul este de a atinge o producţie anuală de 1 milion de tone metrice de cereale şi furaje combinate până în anul 2022”, spun reprezentanţii companiei.
Investiţiile arabiilor nu se opresc la achiziţia de terenuri. Al Dahra mai vrea să cumpere un centru de colectare a cerealelor, adică silozuri cu o capacitate totală de 2 milioane de tone de cereal, şi un punct de operare în portul Constanţa pentru exportul de cereale şi importul de îngrăşăminte.
În plus, arabii vor să înfiinţeze o companie locală de îngăsăminte, cu un volum estimat de 350.000 de tone anual, precum şi mai multe ferme de creştere a animalelor, cu un efectiv de total de 150.000 de capete. Pe lista lor de investiţii, arabii au trecut şi modernizarea instalaţiilor de încărcare din portul de la Brăila, potrivit reprezentanţilor companiei.
„Ca urmare a adăugării Insulei Mari a Brăilei la portofoliul nostru global de proiecte agricole, ne dorim să extindem planurile de investiţii Al Dahra dincolo de agricultură, în servicii de calitate, cu valoare adăugată. Astfel de investiţii vor aduce beneficii pentru fermierii români, vor crea noi locuri de muncă pentru cetăţenii români şi vor îmbunătăţi accesul produselor româneşti la pieţele internaţionale (...)”, a spus Khedaim Al Derei, vicepreşedinte Al Dahra.
Multinaţionala Al Dahra din Emiratele Arabe Unite, specializată în cultivarea, producţia şi comercializarea de nutreţuri şi produse alimentare esenţiale, are peste 5.000 de salariaţi în 20 de ţări. Grupul deţine sau operează peste 160.000 de hectare în toată lumea.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu