vineri, 5 aprilie 2019

Frans Timmermans ameninţă PSD cu excluderea din PSE: Nu vom avea nevoie de zece ani pentru a acţiona/ Replica lui Dragnea

Frans Timmermans, prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene şi candidatul Partidului Socialiştilor Europeni la funcţia de preşedinte al CE, a avertizat vineri că Partidul Social-Democrat din România riscă excluderea din PSE din cauza situaţiei statului de drept. 

Referindu-se la situaţia statului de drept din România, Frans Timmermans, prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene, comisar UE pentru Îmbunătăţirea Reglementărilor, Relaţii Interinstituţionale, Stat de Drept şi Carta Drepturilor Fundamentale, a declarat: "Nu există niciun dubiu" că social-democraţii europeni trebuie să devină activi. 
"Spre deosebire de Partidul Popular European, noi nu vom avea nevoie de zece ani pentru a acţiona", a afirmat Timmermans, referindu-se probabil la decizia PPE de suspendare a formaţiunii Fidesz, condusă de premierul Ungariei, Viktor Orban.

Aflat în vizită în Austria, pentru un eveniment al Partidului Social-Democrat austriac (SPÖ), Frans Timmermans a amintit că Parlamentul European susţine candidatura fostului procuror-şef DNA Laura Codruţa Kövesi pentru postul de procuror-şef al UE. Potrivit agenţiei de presă APA, Frans Timmermans consideră îngrijorătoare evenimentele politice din România. "Am vorbit deja personal, la Madrid, cu liderul PSD, Liviu Dragnea - liderul PSE, Serghei Stanişev, liderul grupului PSE, Udo Bullmann, şi cu mine - şi i-am spus clar, l-am întrebat eu: Vreţi să fiţi în continuare membru al acestui partid? Atunci, trebuie să respectaţi regulile. Din punctul nostru de vedere, există limite. Un partid care nu respectă normele statului de drept şi drepturile fundamentale nu poate face parte din această familie" politică, a atras atenţia Frans Timmermans, conform agenţiei de presă APA. 

Frans Timmermans, prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene şi candidatul Partidului Socialiştilor Europeni la funcţia de preşedinte al CE, a avertizat vineri că Partidul Social-Democrat din România riscă excluderea din PSE din cauza situaţiei statului de drept. 
Referindu-se la situaţia statului de drept din România, Frans Timmermans, prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene, comisar UE pentru Îmbunătăţirea Reglementărilor, Relaţii Interinstituţionale, Stat de Drept şi Carta Drepturilor Fundamentale, a declarat: "Nu există niciun dubiu" că social-democraţii europeni trebuie să devină activi. 

DRAGNEA: MARII LIDERI EUROPENI SUNT ÎN CAMPANIE ELECTORALĂ ŞI AU TRANSFORMAT ROMÂNIA ÎNTR-O MINGE 

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat vineri că liderii europeni sunt în campanie electorală şi folosesc România pe post de minge, susţinând că nu se vorbeşte deloc despre marile dosare de corupţie şi de devalizări uriaşe.
"Este vorba de campanie electorală. Marii lideri europeni sunt în campanie electorală şi au transformat România într-o minge electorală , pe care o plimbă dintr-o parte în alta pentru a obţine nişte aplauze de la galerii. Vorbim de lupta anticorupţie din România? Păi s-a vorbit în România despre marile dosare de corupţie şi de devalizări uriaşe? Nu s-a vorbit", a spus Liviu Dragnea. 
Liderul PSD a făcut referire şi la protestele unor magistraţi români la Bruxelles. 
"Nu ştiu ce paşi înapoi face guvernul în lupta anticorupţie Nu cred că guvernul se ocupă de lupta anti-corupţie. Din câte ştiu, de lupta asta se ocupă procurorii, chiar şi cei care sunt conduşi de complici ai torţionarilor, chiar şi cei care sunt conduşi de astfel de oameni - DNA, Secţia de investigare a magistraţilor şi aşa mai departe. Cu care sunt blocaţi? 
Nu există niciun fel de măsură a guvernului sau a parlamentului care să-i fi blocat. Ba dimpotrivă - Guvernul a adoptat tot ce era de adoptat pentru o bună funcţionare, iar Parlamentul a adoptat legi să funcţioneze justiţia, le-am majorat salariile tocmai ca să îşi facă treaba. Că merge nu ştiu ce procuror la Bruxelles cu afiş Rule of Law când el are în spate acuzaţii de hărţuire sexuală, numai în România se poate întâmpla asta", a mai spus liderul PSD.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu