joi, 30 aprilie 2020

PSD-iștii au adoptat tacit autonomia Ținutului Secuiesc și tot ei dau din gură! Dăncilă despre „scăparea” lui Ciolacu: „inconștiență”


O mare porcărie a fost adoptată tacit de Camera Deputaților, joi, 23 aprilie: Legea privind Statutul de autonomie al Ţinutului Secuiesc. Întregul proces decizional a fost gestionat de Biroul Permanent, condus de președintele Camerei, Marcel Ciolacu.

Sinistra lege a fost respinsă de Senat (care e cameră decizională), dar enormitatea adoptării de către Camera Deputaților rămâne.

Biroul Permanent al Camerei Deputaților e dominat de PSD și aliații săi, sub conducerea lui Marcel Ciolacu, președintele interimar al partidului.

Asta nu oprește o altă PSD-istă să încerce să adune capital electoral din acest subiect! Viorica Vasilica Dăncilă, ex-premier și fostă șefă a PSD până acum 5 luni, critică adoptarea legii, dar nu spune că partidul său e vinovat pentru asta.

După miezul nopții de marți spre miercuri, Viorica Vasilica Dăncilă a postat pe Facebook o critică aspră la adresa adoptării tacite a Legii privind autonomia Ținutului Secuiesc, de parcă Marcel Ciolacu ar conduce PNL sau USR, nu PSD!

Ciolacu, la rândul său, se face că nu știe cum a fost adoptată legea, deși toate inițiativele legislative trec pe la el, ca președinte al Camerei Deputaților și al Biroului Permanent.

Viorica Dăncilă:

„Adoptarea tacită a proiectului de lege care acordă autonomie așa-zisului Ținut Secuiesc este o chestiune extrem de gravă, din toate punctele de vedere. Este un afront la adresa suveranității statului român.

Nicio epidemie, nicio izolare nu poate justifica o astfel de scăpare de procedură. Adoptarea chiar și tacită a unei propuneri legislative de o asemenea gravitate nu arată doar o totală lipsă de profesionalism, ci și inconștiență politică.

Senatul e acum dator să repare această oribilă greșeală”.

Marcel Ciolacu:

„Nu am cunoștință despre acest proiect, nu a ajuns la mine, pe ordinea de zi. Sunt foarte puține proiecte care trec prin adoptare tacită prin Camera Deputaților, dar se mai întâmplă. Probabil că a stat prea mult timp la comisii și dacă nu s-a cerut prelungirea termenului pentru adoptarea raportului, a trecut. Acest lucru nu înseamnă că va fi adoptat. De la Camera Deputaților merge la Senat, unde vor avea loc dezbateri, iar acolo va fi respins cu siguranță. O astfel de lege, care contravine Constituției, nu va fi adoptată niciodată”.

Autonomia Ținutului Secuiesc se introduce prin lege, dar poate fi retrasă doar prin referendum în Ținutul Secuiesc!

Legea inițiată de UDMR și adoptată tacită de Camera Deputaților joia trecută are prevederi absolut scandaloase.

Astfel, Regiunea autonomă Ţinutul Secuiesc „se constituie conform prezentei legi” (articolul 12), adică se înființează printr-o simplă lege, dar nu poate fi desființată prin lege, ci prin referendum! Și nu prin referendum în România, ci prin referendum în Ținutul Secuiesc! Exact după „modelul Crimeea”, care a fost posibil însă prin forța militară a Rusiei.

Articolul 13: „Statutul de regiune autonomă al Ţinutului Secuiesc se poate desfiinţa numai prin referendum organizat în Ţinutul Secuiesc”.

Articol de Grigore Cartianu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu