miercuri, 6 ianuarie 2021

ANRE: Peste 4,5 milioane de consumatori casnici de energie din România sunt vulnerabili. Anunţul ministrului energiei


Peste 50% dintre consumatorii casnici de energie electrică din România, respectiv peste 4,5 milioane, se încadrează la categoria de consumatori vulnerabili, arată Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie, potrivit Agerpres. Ministrul energiei a precizat că aceştia vor fi subvenţionaţi.

Din cei peste 8.700.000 de clienţi casnici, peste 50% din total sunt clienţi cu un consum mediu de 55 kWh/lună, care pot fi încadraţi în categoria consumatorilor vulnerabili. Este vorba, mai exact, de un număr de 4.592.430 de consumatori, din totalul de 8.738.575, arată ANRE. Cu o zi în urmă, ministrul energiei, Virgil Popescu, anunţa că urmează să fie definit consumatorul vulnerabil, iar aceştia vor fi subvenţionaţi.

Doar trei milioane de consumatori au contracte pe piaţa concurenţială Totodată, ANRE precizează că, la finalul lunii octombrie 2020, dintr-un număr de peste 8.700.000 de consumatori casnici, un procent de peste 32,8% (2.915.243 clienţi) au ales să încheie contracte de furnizare la preţuri concurenţiale. Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei a propus ca toţi consumatorii casnici de pe piaţa reglementată să poată încheia contracte pe piaţa concurenţială până la 31 martie, iar oferta de preţ să se aplice cu 1 ianuarie. Piaţa de energie electrică a fost complet liberalizată la 1 ianuarie 2021. Site-ul ANRE are un comparator de tarife, unde clienţii pot alege un contract pe piaţa concurenţială.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu