joi, 21 ianuarie 2021

Un milionar donează patru hectare de teren pentru construirea viitorului Spital Municipal din Piatra -Neamț. Din ce afaceri și-a ridicat averea

 


Primaria Piatra-Neamt va primi o donatie de 4 hectare de teren din partea unui retailer electro-IT din Romania, pentru constructia viitorului Spital Municipal.

Potrivit unui anunt postat pe pagina de facebook a Primariei Piatra-Neamt, terenul se afla la iesirea din oras catre municipiul Roman, in apropierea Salii Polivalente, relateaza Agerpres.

"M-am născut și m-am format în Piatra-Neamț, aici am urmat școala și liceul. Nu pot și nu vreau să rămân indiferent la tragedia ce a lovit în luna noiembrie a anului trecut orașul căruia îi datorez atâtea", a declarat CEO retailerului, Dan Ostahie, potrivit sursei citate.

" Încă de la începutul mandatului mi-am propus ca principal obiectiv construirea unui Spital Municipal la Piatra-Neamț. Motivele care îl fac atât de important sunt evidente și cred că toată lumea este de acord cu necesitatea lui.
Parteneriatul cu Altex România reprezintă primul pas în acest sens, poate cel mai important, pentru că municipiul Piatra-Neamț nu deține o suprafață atât de mare de teren, de care este nevoie pentru o investiție de asemenea amploare.

Donația Grupului Altex este piatra de temelie a acestui proiect și îi mulțumesc domnului Dan Ostahie, și am convingerea că nu greșesc dacă o fac și în numele întregii comunități, pentru acest gest extraordinar", a declarat primarul Andrei Carabelea.

De la începutul pandemiei, retailerul a făcut donații importante către sistemul sanitar, IGSU și Inspectoratul General al Poliției Române, mai arată sursa citată.

Cine este Dan Ostahie

Dan Ostahie este fondatorul și proprietarul ALTEX, cel mai mare retailer de electronice și electrocasnice din România. Primul magazin ALTEX a fost deschis în 1992, în Piatra Neamt, conform unui articol Forbes, din decembrie 2019.

În intervalul 1994 1997, afacerea lui Dan Ostahie a cunoscut o dezvoltare explozivă, înființându-se peste 50 de magazine în orasele importante ale țării.

În prezent, rețeaua de magazine ALTEX a depășit pragul de 100 de unități, compania având peste 4.000 de angajați, fiind unul dintre cei mai mari angajatori privați din România. Lanțul de magazine Media Galaxy, al doilea brand de retail al lui Dan Ostahie, numără 19 unități.

În 2018, compania ALTEX România a avut o cifră de afaceri de 748,02 milioane de euro și a raportat un profit net de 13,3 milioane de euro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu