joi, 30 mai 2019

ROMÂNIA dă liber la ucis ciocârliile pentru restaurantele de lux

Prinde ciocârlia, taie-i limba și mănânc-o. România menține cota mare de omorât ciocârlii
Homo Sapiens Sapiens nu e doar o specie superinteligentă care a cucerit planeta, ci și o formă de viață de un penibil galactic care, atunci când reușește în viață, își comandă la un restaurant de lux ”limbă de ciocârlie”.
Ciocârlila este o pasăre extrem de râvnită în restaurantele de lux din întreaga lume. România încă permite vânătoarea, e dintre ultimele țări din UE care mai face așa ceva.
Față de anul trecut, Ministerul Apelor și Pădurilor a micșorat puțin cota de vânătoare, numai că acea cotă era oricum foarte mare. Pentru sezonul mai 2019 – mai 2020 se vor putea vâna legal 439.330 de ciocârlii de câmp.
Societatea Ornitologică Română a dat datele exacte despre cotele aprobate de statul român:
  • 15 mai 2019 – 15 mai 2020 – 439.330 exemplare
  • 15 mai 2018-14 mai 2019 – 447.029 exemplare
  • 15 mai 2017-14 mai 2018 – 295.874 exemplare
  • 15 mai 2016 – 14 mai 2017 – 494.760 exemplare
  • 15 mai 2015 – 14 mai 2016 – 363.570 exemplare
  • 15 mai 2014-14 mai 2015 – 683.066 exemplare
(Sursa: HotNews) Șase țări din UE, Grecia, Italia, Franța, Cipru, Malta și România, mai aprobă vânătoarea de ciocârlii, presiunea enormă venind dinspre zona gastronomică high-class: limba de ciocârlie este o delicatesă, o porție gătită într-un restaurant de lux trece de 100 de euro.
Vânătoarea de ciocârlii nu e vreo urmărire plină de suspans a unor vânători plini de măiestrie. Se desfășoară cam așa: vine unul cu o pușcă și cu un difuzor care emite anumite sunete care atrag ciocârliile și apoi face măcel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu