Invitate în seara de 2 ianuarie, în studioul Digi24, Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, fondatoarele Asociației ”Dăruiește Viață”, au discutat despre construcția Spitalului Modular ATI de la Piatra-Neamț.
”Am terminat partea de proiectare și am depus toată documentația tehnică pentru obținerea avizelor în vederea obținerii autorizației de construire. Consiliul Județean Neamț se ocupă, avem promisiunea că la începutul acestei luni vom avea avizele, iar în scurt timp să obținem și autorizația de construire.”
Turnarea fundației este planificată pentru sfârșitul lunii ianuarie
”Am terminat și partea de selecție a antreprenorilor și vom lucra cu firmele care au deja expertiză în astfel de spitale. Noi sperăm ca la sfârșitul lunii ianuarie să turnăm fundația. Dar aici vom avea nevoie de sprijinul autorităților locale și așteptăm opinia ISU, DSP, pentru că am depus toată documentația tehnică autorităților care trebuie să ne elibereze avizele”, a declarat Carmen Uscatu.
Până acum s-au strâns 400.000 euro din donații
Referitor la sumele strânse până în acest moment din donații, reprezentantele Asociației au declarat că până la sfârșitul anului 2020 s-au strâns aproximativ 400.000 Euro, valoarea totală a proiectului fiind estiimată la 2 milioane Euro.
”Mai avem nevoie de mulți bani, avem nevoie de susținerea oamenilor din Moldova și nu numai, de susținerea companiilor, pentru că mediul privat poate da 20% din impozitul pe profit sau din impozitul pe venit trimestrial.
Proiectul va fi finalizat în aproximativ 4 luni de zile, timp în care, pe lângă partea de implementare, ne vom ocupa să strângem aceste fonduri.
Spitalele modulare pe care noi le construim nu reprezintă doar o înșiruire de containere. Înăuntru nu-ți dai seama că este făcut din module, ci arată ca un spital pentru că respectă toate normele și standardele unui spital adevărat cu toate instalațiile necesare.”
În premieră, secția ATI de la Piatra-Neamț va avea gaze medicale, presiune negativă și instalație de filtrare a aerului
”Vorbim despre o secție de 18 paturi, care va avea gaze medicale, va avea presiune negativă, va avea o centrală de filtrare a aerului. În jurul acestui spital ATI modular există foarte multe instalații. Noi am construit la Elias un astfel de spital modular iar medicii sunt foarte încântați de ce dotări au acolo.
În acest moment, în spitalele de stat nu există filtrarea aerului, nu există presiune negativă, pentru că nu permite infrastructura acestora. Ele au o infrastructură veche, cu aparate de aer condiționat de apartament. Ceea ce facem noi este la standarde europene iar această structură va putea fi folosită pe termen lung”, a declarat Oana Gheorghiu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu