vineri, 6 octombrie 2023

VAG Bus, pionier al industriei auto autohtone, investeşte într-o nouă unitate de producţie în Piatra Neamţ, capabilă să producă 600 microbuze anual

 

Cu o creştere sustenabilă în ultimii ani, VAG Bus continuă dezvoltarea capacităţilor de producţie, investind pentru viitor. Societatea din Piatra Neamţ, specializată în transformarea microbuzelor de transport persoane, construieşte o nouă unitate, care va creşte capacitatea anuală de producţie la 600 de microbuze. Estimările echipei VAG Bus previzionează că noua fabrică va tripla în doi ani cifra de afaceri a companiei, de la 5,8 milioane de euro în 2022 la 15 milioane de euro în 2024.

Dezvoltare locală, viziunea globală

VAG Bus, compania din Piatra Neamţ din domeniul automotive care s-a remarcat în ultimii ani printr-o creştere susţinută a capacităţilor de producţie şi a cifrei de afaceri, investeşte într-o nouă fabrică, ţintind acoperirea unor cereri crescute din piaţa autohtonă dar şi externă.

Proiectul construirii noii fabrici pentru producţia de microbuze a VAG Bus a ajuns deja la 70% şi managerii afirmă cu entuziasm că noua unitate îşi aşteaptă viitorii angajaţi, precum şi companii interesate să colaboreze cu VAG Bus odată cu lansarea oficială a noii fabrici în anul 2024.

Fabrica, aflată pe finalul procesului de construire, este plasată strategic, la intrarea în Piatra Neamţ dinspre Municipiul Bacău, având acces facil atât la drumul naţional DN15, cât şi calea ferată în proximitate.

În 2020 a fost achiziţionat terenul pentru fabrică, cu o suprafaţă de 40.000 m2, pe care aveau să înceapă construcţiile la scurt timp. Autorizaţia de construire a fost primită în iunie 2022, şi lucrările au demarat în forţă.

Această unitate industrială avansată va produce 600 de unităţi anual, crescând astfel exponenţial capacităţile operaţionale ale VAG Bus. Noua fabrica nu va fi doar un centru de producţie, ci şi un generator de oportunităţi pentru tinerele minţi şi pentru economia locală.

VAG se concentrează astfel să producă în continuare microbuze durabile şi versatile, plasând siguranţa, confortul şi fiabilitatea la nivel de priorităţi.

Microbuzele VAG pot fi folosite în diferite scopuri, precum curse de pasageri, transporturi turistice sau curse de linie pe distanţe lungi, medii şi scurte, transportul şcolarilor sau al angajaţilor.

Foto: Stadiul actual al proiectului noii fabrici VAG Bus

VAG Bus, primul autobuz electric cu ancoraje proprii

Într-o epocă în care sustenabilitatea este un imperativ, VAG Bus preia iniţiativa prin dezvoltarea primului microbuz electric din România, un pas înainte din punct de vedere tehnologic şi o afirmare a angajamentului de protecţie a mediului.

Astfel, pe lângă avantajele competitive ale producţiei industriale, VAG Bus este, de asemenea, o companie care ţine seamă de orientările de actualitate în materie de protecţia mediului.

Pe direcţia trendului curent al tranziţiei către energiile regenerabile, VAG Bus a investit în dezvoltarea unui vehicul de profil adaptat tendinţei de ‘înverzire’ a industriilor.

În acest trend, VAG a construit primul microbuz electric din România cu ancoraje proprii, cu o capacitate de 9+1 locuri, lansat în anul 2023. Acest produs reprezintă o inovaţie inclusiv pentru spaţiul Uniunii Europene.

Noul produs a atras deja numeroşi clienţi, care s-au declarat entuziasmaţi de acest autovehicul, adresând o cerere foarte mare, încă de când liniile de producţie au început să livreze primele exemplare.


Foto: Produs finit al companiei VAG Bus

Prezenţă internaţională şi inovaţie

VAG Bus exportă deja în diverse ţări din Uniunea Europeană şi Orientul Mijlociu. Compania are colaborări cu producători de top precum Mercedes Benz, Man, Renault, şi pregăteşte noi proiecte, inclusiv un microbuz VIP şi modelul City Bus cu 28 de locuri.

În 2023, VAG Bus urmează să participe la Busworld Brussels 2023, eveniment de anvergură care se va desfăşura în 7-12 octombrie în Belgia, unde vor fi prezenţi marii producători din domeniul autobuze-microbuze.

Aici, VAG Bus va avea oportunitatea de a-şi expune cele mai inovative şi mai căutate produse, precum şi de a-şi dezvolta reţeaua de parteneri şi colaboratori.

'Ne dorim ca Busworld să reprezinte un moment de cotitură şi să acoperim treptat întreaga piaţă europeană, şi poate să ducem exporturile şi pe alte continente. Pentru aceasta ne-am pregătit foarte bine în vederea Busworld, cu câteva microbuze deosebite pe care dorim să le expunem', a declarat Cristian Vornicu, Director General al VAG Bus.

Foto: Cristian Vornicu, Director General, VAG Bus

VAG Bus, pionier în dezvoltarea de sisteme omologate pentru microbuze

În ultima perioadă, pe baza încrederii de care VAG se bucură în faţa partenerilor externi, compania a fost angrenată să dezvolte un autovehicul cu 18 locuri cu destinaţie VIP, solicitată în special pe pieţele externe.

La acest proiect lucrează în prezent, alături de un alt proiect de la care există, de asemenea, aşteptarea să devină un succes: City Bus, cu o capacitate de 28 de locuri.

VAG Bus este o companie cu capital 100% românesc, lansată în 2007, la Piatra Neamţ, care a început prin a construi microbuze de capacitate mică, pentru transport local.

Proiectul VAG a avut o creştere puternică, iar în 2015 compania a omologat primul ancoraj pentru vehicule de categorie M1, varianta 9 locuri (8+1) din România. Acesta a fost o inovaţie în piaţă, transformând VAG Bus într-un pionier al pieţei.

Pe lângă categoria deja menţionată VAG Bus acoperă o gamă completă de produse, pe toate categoriile de microbuze:

M2  – Microbuzele cel mai solicitate atât pe piaţa internă, cât şi pe cea externă. La această categorie se produc şi vehicule dedicate persoanelor cu handicap locomotor, cu 16 locuri, dar şi clasicele microbuze turistice cu 19+1 locuri.

M3 – Microbuze cu o capacitate de peste 23 de locuri. VAG produce deja varianta de 24 de locuri. La această categorie este inclus prezentul proiect City Bus.

Mai mult decât un simplu producător

În concluzie, VAG Bus nu este doar un producător de microbuze, ci o forţă pentru inovaţie, dezvoltare şi sustenabilitate. Prin investiţii ambiţioase, parteneriate solide şi viziunea sa îndrăzneaţă, compania se ridică la nivelul de lider naţional în industrie.

Fondatorul şi CEO-ul, domnul Tudor Şerban, subliniază că "VAG Bus este mult mai mult decât o afacere - este o şansă pentru a redefini viitorul, pentru a construi o lume mai bună şi pentru a inspira generaţiile ce vor urma."


Foto: Tudor Serban, Fondator si CEO VAG Bus

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu