luni, 4 septembrie 2023

Piatra-Neamț, capitala dansului sportiv. Concurs internațional cu dansatori de top din toată lumea

Într-un spectacol de eleganță și virtuozitate, Piatra-Neamț va deveni gazda unui eveniment de anvergură internațională în perioada 30 septembrie – 1 octombrie.

Clubul Sportiv Ray’s Dance organizează, sub egida Federației Române de Dans Sportiv, opt competiții de dans la Sala Polivalentă din oraș, atrăgând peste 700 de sportivi de top, atât din străinătate, cât și din România.

Competiția, care include WDSF Open Junior II Latino, WDSF Open Junior II Standard, WDSF Open Internațional Adult Latino, WDSF Open Internațional Adult Standard, WDSF Open Rising Star Standard, WDSF Open Rising Star Latino și WDSF OPEN Youth Latino, WDSF Open Youth Standard, aduce în prim-plan cele mai spectaculoase stiluri de dans din lume.

De asemenea, este marcată de cea de-a IV-a ediție a Romanian Dance Festival, o manifestare de referință în domeniu.

„În perioada 30 septembrie-1 octombrie, ASOCIAȚIA Club Sportiv Ray’s Dance organizează sub egida Federatiei Romane de Dans Sportiv, în Sala Polivalentă din Piatra-Neamț, opt competiții internaționale (WDSF Open Junior II Latino și WDSF Open Junior II Standard, WDSF Open  Internațional Adult Latino și WDSF Open Internațional Adult Standard,WDSF Open Rising Star Standard și WDSF Open Rising Star Latino și WDSF OPEN Youth Latino, WDSF Open Youth Standard dar și cea de-a IV-a ediție a Romanian Dance Festival.

Prin intermediul acestui eveniment internațional, Piatra-Neamț va reuni sub cupola Sălii Polivalente peste 700 de sportivi din străinătate dar și din România. Cu ocazia Romanian Dance Festival, în Piatra-Neamț vor sosi sportivii din orașe precum: București, Brașov, Timișoara, Piatra Neamț, Galați, Bacău, Suceava, iași, Ploiești, Pitești, Constanța, Satu Mare, Baia Mare, Râmnicu Vâlcea, Oradea, etc. Competiția va fi jurizată de cei mai valoroși arbitri internaționali, cu o vastă experiență și expertiză.” – ne-a transmis reprezentanții clubului.

Printre momentele de vârf ale competiției se numără WDSF Internațional Adult Latin și WDSF Internațional Adult Standard, unde se vor întrece cei mai talentați concurenți cu vârste cuprinse între 19 și 34 de ani.

„Concursurile vor cuprinde o gamă variată de competiții, sportivii având posibilitatea de a se înscrie la cele 7 categorii de vârstă ( 6-9 ani, 10-11 ani, 12-13 ani, 14-15 ani, 18-18 ani, 19-35 ani și peste 35 ani-categoria Senior), aceștia dansând două secțiuni de dans: latino americane (samba, cha-cha, rumba, paso doble și jive) și dansurile standard (vals lent, tango, vals vienez, slow fox și quick step). Toți finaliștii vor fi premiați cu diplome, cupe, medalii și cadouri.

Un astfel de eveniment, de o asemenea amploare, aduce cu sine pe lângă plasarea municipiului Piatra-Neamț și a județului Neamț pe orbita recunoașterii internaționale si înscrierea sa in calendarul competițional mondial.” – au mai spus reprezentanții Ray’s Dance.

Un moment special al festivalului va fi prezentarea tinerilor talentați din cadrul ASPNS-Luceafărul, care vor oferi un număr plin de emoție pregătit cu multă dăruire sub îndrumarea antrenorilor Clubului Sportiv RAY’S Dance, Andrei Scrab și Andreea Scrab.

În cea de-a doua zi de competiție, pe data de 1 octombrie, în cadrul Galei de deschidere, Domnia Sa Nicolae de România, nepotul Regelui Mihai, va primi titlul de Ambasador al competiției, marcând prezența sa și susținerea pentru acest eveniment deosebit.

Cu grația și pasiunea dansului în centrul atenției, acest festival internațional de dans promite să fie un spectacol memorabil, aducând laolaltă talente excepționale din întreaga lume și confirmând Piatra-Neamț ca un loc de referință în universul dansului sportiv.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu