duminică, 2 august 2020

Ioan Nițică, o viață în slujba patriei


Generalul de brigadă Ioan Nițică a fost primul comandant al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Petrodava al județului Neamț, instituție care după 15 ani de existență, se apropie de obiectivul setat de leaderul său: „vreau sa fim cea mai bună instituție din județ”!

Ioan Nițică a avut o sete de cunoaștere cum rar întâlnești, fiind preocupat în mod continuu de autoperfecționare. A croit această instituție după principiile sale de viață, după felul său de a fi, solicitând în mod constant îmbunătățirea calității serviciilor pe care ISU Neamț le oferă cetățenilor județului, neabdicând nici un moment de la principiul corectitudinii.

Exigent, direct, luptător, vertical, generos, dârz, demn, un om care și-a venerat mama și și-a iubit familia, generalul nostru a reușit să impună modestia și discreția care îl caracterizau inclusiv pentru ziua de astăzi.

Dedicat trup și suflet meseriei, a reușit să imprime această atitudine și organizației, solicitând colegilor săi să pună în permanență pe primul plan CETĂȚEANUL.

Generalul a fost un patriot. DA, a iubit țara aceasta. Când vorbea despre simbolurile naționale, despre drapel, imn sau ziua națională, simțeai cum se înflăcărează și aproape îi tremură vocea. L-ați auzit rostind jurământul militar în fața formației? Jurământul nu era o simplă enumerare de cuvinte.

Generalul trăia acest jurământ și transmitea emoția când îl rostea pentru că, din momentul în care dânsul l-a depus, nu a făcut altceva decât să se conformeze:

Jur credință patriei mele, România!
Jur să-mi apăr țara, chiar cu prețul vieții!
Jur să respect constituția, legile țării și regulamentele militare!
Așa să-mi ajute Dumnezeu!

A fost decorat de mai multe ori pentru rezultatele remarcabile obţinute în activitatea profesională.

  • Medalia ”Meritul Militar” clasa II – 1989
  • Ordinul ”Meritul Militar” clasa III – 1998
  • Ordinul ”Bărbăție și credință în grad de cavaler” – 2006
  • Semnul Onorific în serviciul Patriei pentru ofițeri pentru 25 de activitate și rezultate meritorii în îndeplinirea atribuției și pregătirea profesional

Dumnezeu să îl aibă în paza sa veșnică, de-a dreapta Sa pentru totdeauna!

SURSA: http://stiripiatraneamt.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu