vineri, 12 februarie 2021

Am depășit un milion de doze de vaccin anti-COVID administrate. Ce loc ocupăm în Europa

 

De la începutul campaniei de vaccinare până în prezent, România a depășit pragul de un milion de doze administrate, a anunțat, joi, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

„Peste 1.000.000 de doze administrate. România – locul 3 în Europa la doze administrate/100 de persoane”, se arată într-o postare publicată, joi, pe pagina de Facebook a RO Vaccinare.
România a început administrarea vaccinurilor anti-COVID pe 27 decembrie, iar joi, 11 februarie, a fost depășit un prag simbolic de un milion de doze administrate. În ultimele 24 de ore s-au vaccinat 38.454 de persoane, potrivit bilanțului anunțat, joi, de CNCAV. În România, la fel ca în toate țările din Uniunea Europeană, sunt aprobate trei vacinuri: Pfizer/BioNTech, Moderna și AstraZeneca. Vaccinul AstraZeneca va fi administrat începând din 15 februarie, iar potrivit recomandărilor autorităţilor medicale, imunizarea la COVID-19 cu AstraZeneca se va realiza pentru grupa de vârstă 18 – 55 de ani. Programările pentru vaccinarea cu AstraZeneca au început miercuri, iar în mai puțin de 24 de ore, 100.000 de persoane s-au înscris pentru a putea fi imunizate cu acest ser.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu